четвъртък, 24 септември 2009 г.

8 декември


8 Декември или по-широкоизвествия студентски празник е особена дата за всеки настоящ или бивш вишист. Празника се характеризира с шумни купони и масиви забавления и голяма част от легловата база на хотелите през тази част на годината е резервирана далеч преди настъпването на студентския празник. Офертите за осми декември обичайно са в богат избор и основно са насочени към хотели и курорти в България. Предпочитани са близките дестинации и възможността да се организират диви купони и незабравими веселби, като начин да не се губи ценно време от кратката почивка отпусната за студентския празник 8 декември. Характерни дестинации са Банско, Боровец, Пампорово, Сандански, Велико Търново, Варна, Бургас, Морските курорти и други.
Честването на 8 декември започва през далечната 1903 г. по повод петнадесет годишния юбилей на Софийския университет. Академичния съвет на висшето учебно заведение взима решението за честването на студентския празник в края на предходната 1902 година. След идването на власт на комунистическото правителство честването на 8 декември е отменено и в следващите близо 20 години студентския празник се чества на датата седемнадесети ноември, което е международния ден на студентите. Пред 1962 датата 8 декември отново е върната като официална дата за честването на студентския празник а през 1994 се взема решения 8 декември да е неучебен за всички български студенти.

Оферти за 8 декември:
8 декември от nasamnatam.com
Осми декември от visitbulgaria.net
Оферти от hotels.bg
Студентски празник с Емералт травел

5 коментара:

  1. хей-хоооо купона е номер едноооо. Колеги къде сме за 8 декември? Ние се организираме за една вила в банско и мислим да разбие положението с яки купони и веселби

    ОтговорИзтриване
  2. така сте се разцепя този 8 декември, мисля да направим едно банско като за студентския празник ;)

    Всички сме на черешата ....

    ОтговорИзтриване
  3. абе копеее ти луд ли си, кви банска кви боровци, ша се напием като прасета у къщи и после ша одим да трошим разни раути

    ОтговорИзтриване
  4. няма ли да идва по-скоро осми, че направо вече не издържам. Искам да се съберем и да се повеселим така както си знаем и дълго време да се говори за този 8 декември ;)

    ОтговорИзтриване
  5. едно време беше голям купон покрай студентския празник. Сега май доста са са комерсиализирали нещата.

    ОтговорИзтриване

Предварително Ви благодарим за споделеното мнение!