петък, 4 февруари 2011 г.

Летище Пловдив / Plovdiv Airport


Летище Пловдив е разположено между Асеновград и Пловдив и се намира на около 15 минути път с автомобил от центъра на града. Летището е специализирано в обслужването и приемането на чартърни полети, основно през зимния сезон и е с добра локация за посрещане и изпращане на гостите на големите български ски курорти Пампорово и Банско. Първият съответно е на дистанция от 60 а вторият на 90 километра. Близостта до столицата му отрежда водеща роля в обслужването на повечето пренасочени полети от София по време на мъгла или други затруднения в трафика на летище София.
Наскоро ирландската ниско бюджетния превозвач "Райънер" анонсира сключения договор с летището за осъществяване на полети до Лондонското летище "Станстед" с цени на билетите стартиращи от около 27 евро.
Разписание на пристигащите и заминаващите полетите от летище Пловдив можете да намерите на следния адрес:
http://www.plovdivairport.com/flights.php

Карта с географското местоположение на airport Пловдив:

View Летище Пловдив in a larger map

2 коментара:

  1. Има ли линия на градския транспорт до летище Пловдив? Някой може ли да помогне и ако има къде спира в града и на колко време пътува. Мерси предварително.

    ОтговорИзтриване
  2. Мен ме интересува същото, защото май се оказва, че има летище, но няма как да стигнем до него, особено когато не си от Пловдив ...

    ОтговорИзтриване

Предварително Ви благодарим за споделеното мнение!