вторник, 9 декември 2008 г.

Мненията на хората


След масова дискусия във форума http://www.webmasterbg.org/showthread.php?t=3460, свободномислещи граждани споделиха своята позиция за възможните мерки:

1. geovisio предложи:
"първо правителството трябва да е толератно към производителите, които са и данакоплатци. нека накараме собственото си правителство да харчи повече за тях. например всеки държавен чиновник годишно получава пари за дрехи, нека му се дават само за закупени български и в тоя дух. като сметнеш колко чиновника има в държавата по средно около 200 лева за дрехи на калпак смятай какво излиза."

2. отново предложение на geovisio:
"правителството да мигрира към софтуер с отворен код и да плаща за доработка, обучение и техническа подръжка на български IT фирми а не за скъпоструващи и ненужни лицензи на Microsoft"

3. Очаквайте още идеи и препоръки ...

1 коментар:

  1. За да се осъществи тази инициатива, трябва не да се налага закон, а във всеки Българин да се пробуди чуството за поне малко патриотизъм. Със закон нищо няма да се постигне. Качеството ако отговаря на цената, всеки щеше да си копува Българско. Пример мога да дам със себе си. Вчера купих на приятелката си Българска дреха, цената й беше около 40 лв. но качеството беше за много по- висока цена. Правете си сами сметка колко нереални са цените на Българските стоки, да не говорим за чуждите. Имам още страшно много коментари по тази тема но не искам поста да ми прилича, на роман от Шекспир. Ако някой се интересува от чуждото мнение да пише на Rado89@abv.bg

    ОтговорИзтриване

Предварително Ви благодарим за споделеното мнение!