понеделник, 28 септември 2009 г.

СПА


Да имаш СПА хотел в България е нещо модно. СПА хотели и курорти тепърва ще набират скорост и навярно далеч ще изпреварят своите конкуренти от морските курорти. В последните няколко години стана модерно да се говори за СПА и СПА процедури. СПА, като термин в повечето случаи се белгийския град СПА, където от дълбока древност хората използват качествата на минералната вода за лечебни цели. Някои хора оспорват произхода на думата СПА, като смятат, че "Sanus Per Aquam" (здраве чрез вода) е първоизточника на думата СПА.

В България СПА хотели с уелнес процедури могат да се намерят почти навсякъде, макар и на повечето места да няма минерални извори. Различните СПА процедури невинаги изискват наличието на минерални води, като например сауната, парната баня, тангенторите и други. Характерни процедури при СПА терапиите са използването на басейни с минерални води, сауна от финландски тип или инфрачервени сауни като двата вида имат своите предимства и недостатъци. Инфрачервените сауни разчитат на безвредните инфрачервени лъчи, като температурата в помещението при този вид сауни е по-нисък и проникването на инфрачервените лъчи в организма е по-добро в сравнение с финландския тип сауни. Препоръчват се при третиране на мускулни травми и лекуване на контузии. Инфрачервените лъчи спомагат процесите на възстановяване на тъканите. Сауните са ефикасен метод за извличане на токсините от тялото, подобряват състоянието на кожата, ускоряват пулса и кръвообръщението с което спомагат за общата релаксация и зареждане на тялото. Парните бани, наричани също турска баня поддържат температура около 50 градуса в помещението и влажност на въздуха 100 процента спомагат за прочистване на дихателните пътища и подобряването на външния вид на кожата. Хидромасажните вани спомагат за подобряване на кръвообръщението и отпускането на мускулите.
Оферти за СПА почивки:

Най-известния спа курорт в България е Велинград със своите минерални извори и множество СПА хотели, Велинград се е превърнал в СПА столицата на балканите, като тук идват туристи не само от България, но и от далечни Европейски градове. Не е трудна задача да си откриеш СПА хотел във Велинград, но хотелите от най-високо качество се броят на пръсти. Друг СПА център е Хисаря, известен от дълбока древност със своите минерални извори, много хора посещават СПА хотелите във Хисаря и търсят избавление от своите болести и проблеми. Останалите известни СПА центрове с множество СПА хотели в България са: Поморие, Девин, Кюстендил, Свети Константин и Елена и други.

Веднъж изпитал невероятното релаксиращо и зареждащо чувство на СПА почивката, човек иска да има на свое разположение тази невероятно зареждаща и релаксираща терапия. В България вносители на СПА оборудване можете да откриете на следните адреси:



5 коментара:

  1. За мен най-добрия спа хотел е в поморие. не съм ходила там но съм чувала просто прекрасни неща

    ОтговорИзтриване
  2. Аз препоръчвам Велинград като дестинация, може и спа хотела в Девин, но там имам малки забележки

    ОтговорИзтриване
  3. Кво спа, що спа. Вие знаете ли какво чудо е у минералните бани на стара загора :)

    ОтговорИзтриване
  4. гледах за поморие са пуснали един дибър пакет за началото на ноември. Май ще го посетим

    ОтговорИзтриване
  5. Sega se vrastam ot pomorie. Strahotno e, raztovarih se neverojatno mnogo i se chustvam kato nova

    ОтговорИзтриване

Предварително Ви благодарим за споделеното мнение!