четвъртък, 28 май 2009 г.

Драма в Асеновград с деца на Българин и Полякиня


Невероятна драма се разигра в Асеновград. Обект на невероятната ситуация се оказаха децата на Български гражданин и Полякиня.

След съдебно решение на Български и Полски съд, на полякинята било дадено право да отведе децата си в родината си. Според нея, Българинът незаконно и без нейно съгласие е отвлякъл децата им в България и ги е държал в изолация, без да и позволи достъп до тях. С помощта на Български съдия изпълнител и Полиция, Полякинята се саморазправи със семейството на мъжа си, но отведе само едното си дете. След ужасяващи писъци и сцени подходящи повече за екшън филм, Полякинята отне едното си дете а другото успя да избяга от нея и да остане при баща си.

Агенцията за закрила на детето коментира ситуацията доста объркващо. Според очевидци на место е имало представител на агенцията, който е бил дотолкоз изненадан, че не е знаел какво да прави и просто е бездействал. В последствие след, като се свърваха с агенцията, от там са дали информация, че техен служител не е присъствал в Асеновград.

Отведеното дете и майка му са настанени в консулството на Полша в София и никой за момента не дава информация какви ще са следващите им стъпки и кога ще отпътуват от България. Възможно е дори да направят втори опит да отнемат и избягалото дете.

Събитията от следващите няколко дни ще покажат какво ще е развитието на тази невероятна сцена с деца на Българин и Полякиня.

10 коментара:

  1. Защо въобще има такава агенция, след като веднъж трябва да реагира, а тя реагира неадекватно. Къде е бил тяхният служител? Къде е присъствал? Това беше една еничарска драма. Полицията държи бащата и пред очите му отвличат собственото му дете, което пищи, че не иска да го вземата и моли баба си за помощ. Беше покъртително. И всичко институции се "грижеха" за интересите на детето, както е писано и във въпросната конвенция по която е осъден бащата. Българската полиция отново доказа, че служи на буквата, а не на смисъла на закона. Но момченцето беше по практично и избяга в суматохата, докато еничерите се "грижеха" за сестра му и бяха съборили бъща му на земята. След като правосъдието е безсилно да реши проблема, на детето, което пищи за помощ докато го натъпкват в дипломатическата кола, то НЕКА БОГ ДА ОСТЪДИ. НЕКА ГО ВЪРНЕ И ПОРАЗИ НАЙ-МИЛОТО КОЕТО ИМАТА ТЕЗИ ПРОДАЖНИ ПОЛИЖЕЙСКИ ДУШИЦИ. НЕ всичко се купува с пари, а и Бог се грижи за правото на сирачето и на вдовицата.

    ОтговорИзтриване
  2. iskam da kaja 4e tazi drama ne razstursi samo Asenovgard...a cqla Bulgariq....mnogo jalko za decata...normalno li e takova nasilstveno vzimane na decata sled kato te ne jelaqt da otidat s maikata????

    ОтговорИзтриване
  3. Потресена съм като българка и майка как тези парцалеси/полякиня и рускиня/отвличат българско дете.Как да помогнем на бащата ?

    ОтговорИзтриване
  4. Пълно безобразие тази майка не мисли за децата си ТА ТЯ ЩЕ ГИ ПСИХЯСА Милите дечица .Бащата трябва да се бори за правата си заради децат си .УСПЕХ И ДАНО ВСИЧКО ПРИКЛЮЧИ БЪРЗО В ТАЗИ СМОТАНА ДЪРЖАВА.

    ОтговорИзтриване
  5. Снощи просто не вярвах на когато гледах кадрите от Асеновград. Невероятно как бащата легна пред колата, нямаше ли още кой да го подкрепи. Аз лично бих се бетонирал пред тази кола в полза на бащата. Каква е тази майка Полякиня, която отнема своите деца по този начин. Това не е майка а едно голямо прасе, един изверг. Държавата ни трябва да се намеси в този спор. Къде е Станишев, къде е Първанов? Господа, отнемат Българи от България, отнемат ги насила а вие спите. Български полицаи и съдии помагат за една невероятна несправедливост.

    ОтговорИзтриване
  6. цялата работа е че вие сте си виновни за цялата кочина когато протестираха трябваше 10 човека да скочите да обърнете колата и да хвърлите един здрав бой на тия 2 ченгета съдийката и изците, ама на сипи една ракия и да почваме мухабера :))
    Зле сте радвам се че ще емигрирам скоро от тази кочина :)

    ОтговорИзтриване
  7. Не мога да повярвям на очите си-толкова лесно ли са манипулируеми всички.Кьде е независимата,интелигентна журналистика?
    Ако маиката беше бьлгарка пак ли щяхте да пишете,че отвлича собствените си деца?Децата са на двамата родителии и има сьдебно решение при кого да са те.Кои доказа,че маика им е алкохоличка и как това остана скрито от сьда.Кои носи отговорност за изпьлнение на сьдебните решения.
    Децата не искат да трьгнат с маиката,защото това им е внушавано от бащата и роднините му дьлго време.Децата правят това,което иска от тях бащата.
    Маиката дарява живот и е нормално да се бори за децата си, дори и така както се вижда.

    ОтговорИзтриване
  8. Ние преди всичко сме Българи. Такива, каквито трябва да бъдат всички. Не вярваме на думи от рода на единно европейско семейство, всички сме равни в нова европа .... Хора, ако се наложи някой да защити националната си идея, ще го направи. Ние просто си мълчим и си 'свалеме гащите'. НЕ СТАВА ТАКА. Теябва да се бориш за своето, за да имаш. Иначе имането е при другия, този дето се е борил, а не е гледал!

    ОтговорИзтриване
  9. Това което се случи в Асевовград разтрои почти цяла България, но не и Агенцията за закрила на детето. Това не може да се случи в друга страна, но в нашата може.....
    Дано да върнат НИКИ на баща и. Боли ме като се сетя как викаше. Хайде да помогнем.

    ОтговорИзтриване
  10. Доколкот оразбрах детето вече не е в България. Бързо действат поляците ...

    ОтговорИзтриване

Предварително Ви благодарим за споделеното мнение!