неделя, 28 юни 2009 г.

Почивка на планина 2016



Почивка на планина






Почивката на планина през 2016 остава основната алтернатива на посещаването на някой от морските курорти и голяма част от хората ще я изберат, разчитайки на спокойстието, чистия въздух и приятна атмосфера. Разнообразни оферти за почивка през 2016 в прекрасните ни планини Рила, Пирин, Родопите, Стара Планина привличат туристите с добрите си условия и ниски цени. Хотелските комплекси имаха възможност след края на зимата да направят проучване на пазара и да се подоготвят по най-добрия начин за предстоящия летен. Офертите им са са пряко повлични от финансивата криза и цените са значително по-ниски сравнение е тези от миналата година. Масовите предложения са насочени към големите ни зимни курорти Банско, Пампорово, Боровец, Влинград, като оферите за почивка в планината са комбинирани с предложения за спа и уелнес процедури.
Предложенията за включени в пакта на почивката пълни процедири с мацаж, джакузи, парна баня, сауна изобилстват в списъците на туроператорите, като цените конкурират почивката на море.
Почивката в планината през 2016 предлага възможност за пълен релакс сред природата, добри условия за туризъм, спорт, конна езда, разходки в планината по определени маршрути, посещение на пещери, културен туризъм в местата със запазени средновековни традиции. Повечето туристи предпочели уюта на планината през лятото на 2016 ще почустват облекчение за семейните финансии и ще имат възможност да се сдобият с някоя неочаквана придобивка в ранните есенни дни, тък като е много вероятно да изкарат ваканцията на планината с много по-малко средства, отколкото са планирали да бъдат похарчени.
Настаняването в планинските курорти не е базирано само в хотели, а се предлагат и оферти на къщи за почивка, където по-големи компании могат да запазят цела къща за определен период от време. В тези случаи почивката се преживява в среда близка до семейната и типичните задължение, като готвене и подреждане остават ежедневие на почивщите.
2016 година обещава добри преживявание за почиващите и не чак толкова добри за хотелиерите и туроператорите. Финансовата криза е притиснала до стената хотели и агенции и ги е принудила да намалят цените на почивките, така че да запълнят стаите си да гарантират бъдещето си, макар и на значително занижени маржове и печалби.

Вижте още:

2 коментара:

  1. Тази година зимната ни почивка беше чудесна. Бяхме в еднин хотел - "Вила Рока" в Банско. Имаше много приятен СПА център от който общо взето не излезнахме. Малко положението по пистите и лифтовете беше пренаселено, но какво да се прави, нали Банско стана голям курорт, а и аз не съм голяма почитателка на ските :). да му мислят скиорите ...

    ОтговорИзтриване
  2. Аз ходих в Банско по време на майските празници. Беше доста пусто а и местните кръчмета май са имали слаб зимен сезон, защото се опитваха да одерат кожата като за последно. Направо съм възмутен от тия хора. Повече няма да стъпна в тази мизерна дестинация!

    ОтговорИзтриване

Предварително Ви благодарим за споделеното мнение!