неделя, 7 юни 2009 г.

Купуване на гласове


Въпреки шириката рекламна канпания, че купуването на гласове е престъплени, някои от надпреварващите се не обърнаха внимание на новите текстове в закона, които криминализират купуването на гласове.

Има конкретни сигнали за купуване на гласове в село Микрево, Добринище, Банско, Якоруда, Обидим, Крупник от една от политическите партии участващи в евровота. Много от упасенията, че в по-малките населени места и местата със смесено население се сбъднаха и прокуратурата ще има работа дълго време след евроизборите. Наложително е практиката с купуването на гласове някак да бъде пркратена, каза идин от лидерите на политическата партия с най-големи шансове да спечели днешните евроизбори.

Има сигнали за продължаващи рекламни кампании в интернет, като служители на МВР провяряват случаите и предприемат необходимите мерки за спирането на рекламните кампании с цел спазването на закона и провеждането на едни регламентирани и честни евроизбори.

2 коментара:

  1. Анонимен7 юни 2009 г., 5:52

    Ееее ама големи нещастници са тези политици. До онзи ден в рекламните им кампании с големи букви пишеше, че купуването на гласове е престъпление, а днес развързаха кесиите и започнаха да пазаруват. Явно така е по-лесно, пито-платено. Хора, не си продавайте гласа, 20-те лева ще са единственото нещо което ще видите от тези мизерници. "Купуването и продаването на гласове е престъпление" - добре звучеше по рекламите, дано някой го вкарат на топло, че да види как стават нещата, изотзад!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7 юни 2009 г., 7:02

    Голям лозунг беше тая простотия Купуване на гласове. Само дето май ще се окаже нож с две остриета

    ОтговорИзтриване

Предварително Ви благодарим за споделеното мнение!