четвъртък, 18 юни 2009 г.

МОРЕ 2017


Море 2009Почивния сезон е в разгара си а повечето нашенци все още не са решили къде ще прекарат лятната си почивка. Морето през 2017 отново ще бъде основната дестинация на Българския турист, като цените тази година обещават да бъдат доста примамливи и е много вероятно преобладаващия песимизъм и очакваните фалити на хотели и туроператори да се отложат за следващи сезони. В самото начало на лятото туроператорите заливаха пазара с невероятни предложения за почивка на море при ранни записвания и предлагаха апетитни отстъпки от до 30%. Дойде момента на активния сезон и всички, които имаха търпение и не планираха лятната си почивка в през пролетта, могат да избират измежду още по-примамливи морски оферти (вижте списъка с Last minute предложения)
Характерни дестинации в офертите за лятната почивка на море през 2017 продължават да бъдат курорти в България и в южните ни съседки Турция и Гърция. Повечето туристи споделят, че при избора на дестинация за море през 2017 ще предпочетат по-привлекателните ценови оферти и доброто качество на обслужване. Тези характеристики най-добре са заложени при почивка на море в Турция през 2017 с примамливи ценови оферти и при почивка на море в Гърция 2017 с малко по-високи цени, но с гарантирано качество на услугата, базирано на дългогодишния опит при организирането на лятно туристически атракциони и забавления на гостите на морските курорти.
Българското Черноморие продължава да бъде основна алтернатива за повечето летовници, като евтина дестинация и сравнително добро обслужване. На пазара ежедневно излизат добри предложения за почивка на море в големите курорти: Златни Пясъци, Слънчев Бряг, Албена, Св. св. Константин и Елена и други. Морето през 2017 обещава да бъде незабравимо и с ценовата война между хотелиерите и туроператорите, като цените продължават да падат и се забелязват феномени от ценови абсурди за почивка през лятото на 2017 от рода на 20 лева пакет All inclusive или Half board (Нощувка, Закуска и Вечеря) на море в Гърция или Турция. Някои туроператори стартираха схема с намаляваща цена на почивката до самото заминаване към морето, което направи възможно появата на тези цени за почивка през 2017.
Почивката на море през 2017 за съжаление ще се окаже и една химера за голяма част от България, имайки предвид финансовата криза и вече загубените работни места или предстоящите съкращения през есента. Тези наши сънародници имат други възможности, като Къщи за почивка, по-кратък престой в някой от морските курорти на България или добри оферти в самия край тъкмо преди заминаването. Така наречените Last minute оферти, които предлагат значително финансово облекчение, но за съжаление са много ограничени по отношения на планиране на времето за почивка.
В заключените можем да обобщим, че лятната почивка през 2017 ще бъде основно ориентирана към Българското Черноморие и южните ни съседки Гърция и Турция, като пакетите за почивка на море през 2017 ще бъдат щателно сравнявани от клиентите и избора на дестинация е възможно да стане в последния възможен ден преди заминаването.

10 коментара:

  1. Другата седмица и ние стягаме куфарите и поемаме към морето. 2009 година се надявам да е по добра от предходната, че много ядове имахме на Китен. Кофти обслужване, гадна стая в хотела ...

    ОтговорИзтриване
  2. Тази година май няма да ходим на море. 2009 се очертава да бъде много лоша за бизнеса с имоти. Агенцията ни е напът да преустанови дейност и май ще търсим друго препитание. Да се надяваме че ще видим морето поне на картичка :(

    ОтговорИзтриване
  3. Аз ще ходя на планина,писна ми от това море. Лудница, високи цени, само мацките на плажа щ ми липсват ама другото го компенцира :)

    ОтговорИзтриване
  4. Кви са тия морета, кви са тия планини. През 2009 сме в бирарията и не ни интересува нищо. Тая криза треябва да я полеем, че по-бързо да приключи :))

    ОтговорИзтриване
  5. Ние вече бяхме на море тази година. През 2009 мислим да отидем 2 пъти на море и веднъж на планина. С тези цени може и три пъти на море да отидем :). Финансовата криза е съпер явление, поне се сетиха хотелиерите и туроператорите, че цените им не са конкурентни и понамалиха малко балтията. Слава на Америка, че ни прати малко разкош на по-приемливи цени

    ОтговорИзтриване
  6. Утре заминавам към морето и стискам палци времето да е хубаво там. Днеска тука е облачно и гадно. Не става за плаж. Дано не се окаже че съм си дал парите и тазгодишното море да ми мине по кръчмите. Миналата година бяхме с една компания дето не излизахме от там, надявам те през 2009 да е по-различно, поне малко тен да хвана

    ОтговорИзтриване
  7. Ние тъкмо се връщаме от почивка. Беще страхотно на морето. Няма да забравя почивката през 2009

    ОтговорИзтриване
  8. Някой ходил ли е тази година към Созопол? Как е полжението там? Как е цената на квартирите, как са цените по заведенията?

    ОтговорИзтриване
  9. аз съм фен на Крапец - надолу ми е твърде пренаселено

    ОтговорИзтриване
  10. Дано и тази година се повторят нещата с ценовата война между хотелиерите и туроператорите, като цените продължават да падат и се забелязват феномени от ценови абсурди за почивка през лятото на 2012 от рода на 20 лева пакет All inclusive или Half board на море в Гърция или Турция. За тях едва ли много добре, о за нас туристите е идеалната възможност да прекараме незабравима почивка и то на добра цена.Някои туроператори стартираха схема с намаляваща цена на почивката до самото заминаване към морето, което направи възможно появата на тези цени , само ни остава да седим и да чакаме, много не остана до лятото и е време да предприемем нещо.

    ОтговорИзтриване

Предварително Ви благодарим за споделеното мнение!