неделя, 7 юни 2009 г.

Купуване на гласове


Въпреки шириката рекламна канпания, че купуването на гласове е престъплени, някои от надпреварващите се не обърнаха внимание на новите текстове в закона, които криминализират купуването на гласове.

Има конкретни сигнали за купуване на гласове в село Микрево, Добринище, Банско, Якоруда, Обидим, Крупник от една от политическите партии участващи в евровота. Много от упасенията, че в по-малките населени места и местата със смесено население се сбъднаха и прокуратурата ще има работа дълго време след евроизборите. Наложително е практиката с купуването на гласове някак да бъде пркратена, каза идин от лидерите на политическата партия с най-големи шансове да спечели днешните евроизбори.

Има сигнали за продължаващи рекламни кампании в интернет, като служители на МВР провяряват случаите и предприемат необходимите мерки за спирането на рекламните кампании с цел спазването на закона и провеждането на едни регламентирани и честни евроизбори.

2 коментара:

  1. Ееее ама големи нещастници са тези политици. До онзи ден в рекламните им кампании с големи букви пишеше, че купуването на гласове е престъпление, а днес развързаха кесиите и започнаха да пазаруват. Явно така е по-лесно, пито-платено. Хора, не си продавайте гласа, 20-те лева ще са единственото нещо което ще видите от тези мизерници. "Купуването и продаването на гласове е престъпление" - добре звучеше по рекламите, дано някой го вкарат на топло, че да види как стават нещата, изотзад!

    ОтговорИзтриване
  2. Голям лозунг беше тая простотия Купуване на гласове. Само дето май ще се окаже нож с две остриета

    ОтговорИзтриване

Предварително Ви благодарим за споделеното мнение!